Σελίδες

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Χειρότερη από το Τσερνόμπιλ η Φουκουσίμα


Χειρότερη από το Τσερνόμπιλ η Φουκουσίμα

Εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός μετά το νέο ισχυρό μετασεισμό

Η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Νταϊτσί, εξέφρασε σήμερα ανησυχία ότι η διαρροή ραδιενέργειας μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ το 1986.

«Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ» είπε σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της TEPCO.

Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές της Ιαπωνίας, αναβάθμισαν το επίπεδο της σοβαρότητας της κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, Νταϊτσί, στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ανάλογη με εκείνη του Τσερνόμπιλ.
Η διαρροή ραδιενεργών ουσιών, μέχρι σήμερα, από το εργοστάσιο του Νταϊτσί αντιστοιχεί περίπου στο 10% της ποσότητας ραδιενέργειας που είχε διαρρεύσει από το Τσερνόμπιλ, ανακοίνωσε η ιαπωνική υπηρεσία για την πυρηνική ασφάλεια.

Όμως, το Τόκιο ταρακουνήθηκε και σήμερα από ισχυρό μετασεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Φουκουσίμα και ανάγκασε τις αρχές να διατάξουν την εκκένωση του κατεστραμμένου πυρηνικού εργοστασίου από τους μηχανικούς που προσπαθούν να περιορίσουν τη διαρροή της ραδιενέργειας.
Εκατοντάδες εργάτες και μηχανικοί βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις την ώρα του μετασεισμού, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του εργοστασίου.
Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το επίκεντρο του μετασεισμού εντοπίστηκε ανοικτά των ανατολικών ακτών της Φουκουσίμα σε βάθος 10 χιλιομέτρων.
Μετασεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών είχε σημειωθεί λίγο νωρίτερα στην ανατολική Ιαπωνία.

Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου