Σελίδες

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νεκρός απο πυρά Αμερικανών ο Οσάμα Μπιν Λάντεν (vid) - Osama Bin Laden


Νεκρός έπεσε την Κυριακή (01/05), κατά τη διάρκεια επιχείρησης ο ηγέτης της αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, δέκα χρόνια μετά την επίσημη έναρξη του αμερικανικού "κυνηγητού" εναντίον του. Στη δημοσιότητα έχουν ήδη δοθεί το βίντεο της επίθεσης και μία φωτογραφία από το νεκρό, που αποσύρθηκε όμως, ως προϊόν επεξεργασίας. Το θάνατό του επιβεβαίωσε και η αλ Κάιντα της αραβικής Χερσονήσου.























"Σήμερα το πρωί είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλον τον κόσμο, ότι οι ΗΠΑηγήθηκαν επιχείρησης, που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν", δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (02/05) ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες Αμερικανοίσυγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ τηςΑμερικής

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNNΑμερικανός αξιωματούχοςη σορός του Μπιν Λάντεν, έχοντας τύχει της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση, “ετάφη” στη θάλασσα, πληροφορία για την οποία πηγή του περιβάλλοντος του ιμάμη τουΜεγάλου Τεμένους του Παρισιού, εξέφρασε αμφιβολίες.


Μέλος της αλ-Κάιντα της Υεμένης παραδέχθηκε το θάνατο του μπιν Λάντεν
Χαρακτηρίζοντας το θάνατό του “καταστροφή” για το τρομοκρατικό δίκτυο, μέλος της αλ Κάιντα τηςΥεμένης παραδέχθηκε το γεγονός, προσθέτοντας πως τα στελέχη της οργάνωσης στην αραβική Χερσόνησο, η οποία δημιουργήθηκε με την ένωση ομάδων της Αλ-Κάιντα της Σαουδικής Αραβίας και τηςΥεμένης, θα συναντηθούν στη νότια Υεμένη, για να εκδώσουν ανακοίνωση για "το μέλλον της τζιχάντ κατά την προσεχή περίοδο".
"Η είδηση αυτή αποτελεί καταστροφή για όλους μας. Αρχικά, δεν πιστέψαμε την πληροφορία, αλλά ήλθαμε σε επαφή με τους αδελφούς μας στο Πακιστάν, οι οποίοι μάς το επιβεβαίωσαν", δήλωσε τηλεφωνικώς στοΓαλλικό Πρακτορείο το μέλος αυτό της αλ-Κάιντα στην αραβική Χερσόνησο.

Δείτε live μετάδοση από το Al Jazzera
Οταν ρωτήθηκε για το αν η πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών πήρε μέρος στην επιχείρηση δήλωσε: "Ηταν μία επιχείρηση πολύ ευαίσθητης φύσης όσον αφορά τις πληροφορίες". 

Πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, σε πρόσφατες δηλώσεις της, είχαν επισημάνει τα τελευταία χρόνια ότι ο Μπιν Λάντεν βρίσκεται στην απομονωμένη περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν
Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Λάντεν, κάλεσαν τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί.

"Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι Αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το διάγγελμα του ΟμπάμαΌπως δήλωσε στο έκτακτο διάγγελμά του ο Ομπάμα, ο επικεφαλής της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στοΙσλαμαμπάντ και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών.
"Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο, ότι οι ΗΠΑηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα.

Λίγο καιρό αφού ανέλαβα την προεδρία, έδωσα εντολή στον διευθυντή της CIA, Λέον Πανέτα, 
να αναγάγει τη δολοφονία ή τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν σε πρώτη προτεραιότητα της μάχης μας εναντίον της αλ Κάιντα", προσέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

"Τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από χρόνια επίπονης εργασίας από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, ενημερώθηκα ότι υπάρχαν πληροφορίες που οδηγούσαν στον Μπιν Λάντεν. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες για να επιβεβαιωθούν. Και τέλος την προηγούμενη εβδομάδα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είχαμε αρκετές πληροφορίες για να δράσουμε και ενέκρινα μία επιχείρηση για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν προκείμενου να προσαχθεί στη δικαιοσύνη", 
συνέχισε.

"Σήμερα με διαταγή μου οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία στοχευμένη επιχείρηση εναντίον του συγκροτήματοςΑμπάντ Αμπάντ στο Πακιστάν. Μία μικρή ομάδα Αμερικανών εκτέλεσε την επιχείρηση επιδεικνύοντας εξαιρετικό θάρρος και ικανότητα. Κανένας Αμερικανός δεν τραυματίστηκε και φροντίσαμε ώστε να μην υπάρξουν τραυματίες ανάμεσα στους πολίτες. Επειτα από ανταλλαγή πυρών σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και πήραν τη σορό του", 
τόνισε.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αλ Κάιντα θα συνεχίσει να επιδιώκει να επιτεθεί εναντίον μας. Πρέπει και θα είμαστε προσεκτικοί στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ξεκαθάρισα, όπως το έκανε και ο πρόεδρος Μπουςμετά την 11η Σεπτεμβρίου, ότι η μάχη μας δεν είναι εναντίον του Ισλάμ. Οπότε, όλοι όσοι πιστεύουν στην ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πρέπει να χαιρετίσουν τη δολοφονία του (Μπιν Λάντεν)",
υπογράμμισε ο Ομπάμα.

"Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η συνεργασία μας με το Πακιστάν στον τομέα της αντιτρομοκρατίας μάς βοήθησε να φτάσουμε στον Μπιν Λάντεν και στο συγκρότημα όπου κρυβόταν", κατέληξε.


president obama addresses the nation on osama... 

Εκατοντάδες Αμερικανοί βρίσκονται έξω από το Λευκό Οίκο, πανηγυρίζοντας την είδηση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ σύμφωνα με ανταποκριτή του Γερμανικού Πρακτορείου, το πλήθος τραγούδησε μία άσεμνη εκδοχή του αμερικανικού εθνικού ύμνου.
Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.
Μπους: "Κοσμοϊστορικό" γεγονός 
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό".
"Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται, όμως σήμερα η Αμερική έστειλε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα: Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", επεσήμανε ο Μπους σε ανακοίνωσή του. 
Κάμερον: "Μεγάλη ανακούφιση ο θάνατός του"

"Ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι μια μεγάλη ανακούφιση για όλον τον κόσμο
", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

"Η είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι μια μεγάλη ανακούφιση για τους όλους τους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν υπεύθυνος για τις χειρότερες τρομοκρατικές ωμότητες: την 11η Σεπτεμβρίου (2001) και τόσες άλλες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλούς Βρετανούς", τόνισε ο Κάμερον.


   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου